TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief maart2021

Corona-update: dinsdag weer dubbelen!

Hoera het is zover! Met ingang van dinsdag 16 maart mogen we op de tennis en padel banen allemaal weer dubbelspel spelen (zolang we verder maar alle Corona-maatregelen in acht nemen). Omdat de speelruimte vanwege de avondklok nog beperkt is hebben we besloten om te gaan werken met tijdblokken: van 18.45 uur tot 19.45 uur en van 19.45 tot 20.45 uur. Zo gebruiken we de baancapaciteit optimaal.
De speeltijd is hiermee beperkt tot 1 uur op een avond.
Wees sportief en voor de creatieve geesten onder ons: ga geen 2 enkelspelen achter elkaar plannen om vervolgens met 4 man 2 uur lang dubbelen. Dit is niet toegestaan.. 

Overdag tot 18.45 uur blijven de “oude” regels van toepassing en kan een dubbel dus 1 ½ uur spelen
Wij zullen de instellingen in het weekend alvast aanpassen om vanaf dinsdag dubbelboekingen mogelijk te maken. LET OP: 27 jaar en ouder mag pas dinsdag dubbelen. T/m maandag is het voor 27 jaar en ouder nog enkelen.

Nog enkele opmerkingen:

  • Er is geconstateerd dat soms andere namen op het afhangbord staan dan op de baan. Dit is nadrukkelijk niet toegestaan en heel onsportief. Bij constatering lopen leden het risico een gele kaart te krijgen. Heb je problemen met afhangen, meld je dan via info@tpcheiloo.nl
  • Zeker met de komst van de avondklok komt het regelmatig voor dat alle banen gereserveerd zijn. Vervelend voor de mensen die dan achter het net vissen. Helemaal vervelend is het dan als we constateren dat er leden zijn die wel afhangen, maar die vervolgens niet op komen dagen. Het kan altijd gebeuren dat je op het laatste moment verhinderd bent, maar haal dan de reservering uit het systeem. Wel zo sportief! 
  • Op een aantal tennisbanen en op padelbaan 15 zijn geen bloktijden van toepassing i.v.m. afwijkende tijden van de trainingen. Op deze banen zijn de "oude" regels van toepassing.

Het bestuur

Vertrouwenspersoon Cees Rootjes stelt zich voor

TPC Heiloo wil een veilige tennisvereniging zijn, waar iedereen met veel plezier komt. Wij vinden het heel belangrijk dat grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten en seksuele intimidatie, voorkomen wordt. We staan voor een prettig en veilig sportklimaat. In de praktijk blijken de leden en vrijwilligers dit ook zo te ervaren.
Toch zou het voor kunnen komen dat er sprake is van pesten, machtsmisbruik, (verbale) agressie, discriminatie, ongewenste intimiteiten of anderszins ontoelaatbaar gedrag.
Het kan lastig zijn om deze zaken bij het bestuur aan te kaarten. Voor dergelijke situaties kun je bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon terecht.
We zijn heel blij te melden dat Cees Rootjes bereid is gevonden om de rol van vertrouwenspersoon voor TPC Heiloo te vervullen. Alle leden, vrijwilligers en ouders kunnen bij Cees terecht.
Hierbij stelt Cees zichzelf voor.

Mijn naam is Cees Rootjes, 67 jaar oud, geboren en getogen in Heiloo en sinds 1 december 2020 gepensioneerd. In mijn werkzame leven heb ik 40 jaar gewerkt voor diverse lokale overheden en tussen 1 juli 2014 en 1 januari 2021 heb ik een eigen onderneming gerund op het gebied van bewindvoering, budgetcoaching en mediations. 
Mijn ouders hebben mij geleerd maatschappelijk actief te zijn en in dat kader ben ik onder andere actief als begeleider van vierdejaars studenten bij de Hogeschool in hun afstudeertraject als jong ondernemer, vrijwilliger bij een verzorgingstehuis in Heiloo, voorzitter van een stichting die fondsen werft voor leerstages voor leerlingen met een ernstige gedrags handicap, voorzitter van een gemeentelijke rekenkamer en buurtbemiddelaar in de gemeenten Langedijk en Schagen. 
In het verleden ben ik ruim 30 jaar actief geweest als begeleider/trainer van jeugd- en seniorenteams bij de voetbalverenigingen Foresters en Limmen. 

De functie van vertrouwenspersoon is mij niet onbekend omdat ik deze sinds 2016 voor een tweetal opleidingsinstituten in respectievelijk Den Haag en Zaandam invul. 

Indien je mij als vertrouwenspersoon wilt benaderen dan kun je mij telefonisch bereiken op 06- 20632848 of per mail: ceesrootjes@gmail.com
Op de website is onder het kopje Clubinfo meer informatie te vinden over de vertrouwenspersoon.

Verkoop tennis- en padelmaterialen via de website

Je kon altijd in de kantine terecht voor nieuwe ballen of een grip om je racket. Met de sluiting van de horeca is ook deze service weggevallen. Vanaf nu kun je echter weer bij de horeca terecht voor ballen en grips. Bestellen via de website en afhalen op de club. Lekker makkelijk en je steunt meteen de horeca!
Het bestelformulier vind je terug op de website onder clubinfo: Tennis- en Padelmaterialen.

Proeflessen en Open dag

Een grote vereniging als TPC Heiloo kent altijd enig verloop onder de leden. Ook dit jaar zijn er weer plekken vrij gekomen en kunnen we een aantal nieuwe leden gaan verwelkomen. Voor de geïnteresseerden organiseren de trainers op zondag 21 maart een Corona-proof Open dag. Vanwege de Open dag is de ruimte voor vrijspelen op 21 maart in de ochtend beperkt.
Speciaal voor de jeugd zijn er op woensdag 17 maart ook nog proeflessen tennis en padel.

We richten ons met de proeflessen en de Open dag vooral op de jeugd en op volwassenen die overdag willen spelen. Ken jij nog iemand die interesse heeft?
Informatie en inschrijfformulier zijn te vinden op Proeflessen en Open dag
 

Aankondiging: maandag 19 april Algemene Leden Vergadering

Op maandag 19 april om 20:00 uur vindt de Algemene Leden Vergadering 2021 plaats. Ook dit jaar vindt de ALV online plaats. Op de agenda staat een aantal belangrijke onderwerpen waaronder een ingrijpende aanpassing van onze statuten. De commissie baankeuze presenteert tijdens de ALV hun advies over de toekomst van onze tennis- en padelbanen. De definitieve agenda en de stukken zullen spoedig gepubliceerd worden.
Noteer de datum vast in je agenda!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug