TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief mei 2021

Veel nieuwsbrieven deze weken, maar er gebeurt dan ook veel rond onze club. We hopen via de nieuwsbrieven iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

Ontwikkelingen rond tennishal De Dors

De vaste bespelers van tennishal De Dors hebben deze week te horen gekregen dat de tennisbanen niet meer zullen openen. Heel spijtig voor de vaste bespelers van deze indoor tennisbanen. Tegelijk werd bekend gemaakt dat mogelijk padelbanen zullen worden aangelegd in de hallen.

Zowel het verdwijnen van de tennisbanen als de eventuele komst van padelbanen in De Dors kunnen van invloed zijn op onze vereniging. De ontwikkelingen zullen ook zeker worden meegenomen in de afweging om extra padelbanen gop ons park aan te legen.

Als bestuur anticiperen we op verschillende manieren op de ontwikkelingen:

  1. We zorgen dat we op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en zullen in overleg met de betrokken investeerders de toekomst en de mogelijkheden verkennen.
  2. Op korte termijn zullen we een enquête onder de leden houden om te peilen wat de veranderingen in De Dors voor hen betekenen (met name voor onze leden die ook in De Dors speelden) en hoe men staat tegenover de toekomstige mogelijkheden op gebied van tennis en padel.

We zien als bestuur in ieder geval volop kansen in de ontwikkelingen. De voorkeur van de leden zal leidend zijn in de stappen die we zetten en we zullen de leden dan ook nauw betrekken bij deze stappen. We doen dit als club vanuit een hele gezonde positie met bijna 1200 leden en een uitermate gezonde financiële uitgangssituatie.

Het bestuur

NB  Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een mail naar voorzitter@tpcheiloo.nl

Aanpassing digitaal afhangbord (KNLTB ClubApp)

Afgelopen week werden wij geconfronteerd met een aanpassing in de KNLTB ClubApp. Dit is de App op de telefoon waarmee we de banen reserveren.
Men had een aanpassing doorgevoerd in de termijn voor het afhangen. Deze aanpassing bleek bovendien verkeerd te zijn gedaan.
Gevolg was dat we nog maar 24 uur vooruit een baan konden reserveren. Hoewel het een algemeen probleem betrof heeft Ab van de Berg namens TPC Heiloo uitgebreid contact gehad met de ontwikkelaars van de App.

De problemen zijn nu opgelost, maar er is wel iets veranderd. Het is nu mogelijk om 72 uur vooruit een baan te reserveren. Voorbeeld: op maandag om 15:00 uur kun je tot donderdag 15:00 uur een baan reserveren.

Horeca open voor afhaal

Vanaf woensdagavond 28 april is het mogelijk om overdag koffie, thee, cappuccino of frisdrank af te halen bij de horeca. Vanaf ongeveer half 10 tot 17:00 uur (afhankelijk van de drukte) is het afhaalbuffet geopend, ook in het weekend. Het terras is gesloten.

Extra ALV vanwege Statuten en HuisHoudelijk Reglement

Op maandag 10 mei (vanaf 20:00 uur) vindt een extra Algemene Leden Vergadering plaats. Deze extra ALV zal in het teken staan van de eerder aangekondigde wijzigingen van Statuten en Huishoudelijk Reglement (HHR).
Alle informatie over de wijzigingen staat op de website: Statuten en HHR.
Hier staan ook alle punten vermeld waarvan leden hebben gesteld deze ter discussie te willen stellen. Over deze punten gaat gestemd worden op 10 mei.
Met de juridische afdeling van de KNLTB is inmiddels afgestemd welke ruimte we hebben om op deze punten af te wijken van de modelstatuten van de KNLTB.

Voor de volgende artikelen zullen komende dagen de stemopties op de website (Statuten en HHR) worden vermeld: 

  1. stemrecht jeugdleden (via hun wettelijk vertegenwoordiger)
  2. mogelijkheid om leden te benoemen tot 'erelid' of 'lid van verdienste'
  3. nadere omschrijving verplichtingen leden met optie tot het verplicht stellen van vrijwilligersdiensten
  4. proces om te komen tot royement/ontzetting van een lid (in situatie dat lid in ernstige mate handelt in strijd met statuten en reglementen)
  5. mogelijkheid om na goedkeuring van de ALV gegevens van leden te verstrekken aan derden, waarbij leden op individuele basis kunnen aangeven hier bezwaar tegen hebben.

De voorgestelde aanpassingen op genoemde onderwerken/artikelen zullen op 10 mei in stemming worden gebracht. Na deze besluitvorming over deze artikelen zullen de volledige Statuten en HHR in stemming worden gebracht. 

Het bestuur

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug