TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief maart 2022-2

Stemming over voorstel tot uitbreiding van aantal padelbanen

Op de agenda van de Algemene Leden Vergadering (ALV) staat het voorstel tot vervanging van tennisbaan 10 door 3 padelbanen.
Tijdens de ALV zal de commissie een uitgebreide toelichting geven op het voorstel.
We vinden het belangrijk dat iedereen goed geïnformeerd is.
Via deze nieuwsbrief willen we daarom alle leden vast nader informeren over het voorstel en de stemming.  

Over welk voorstel wordt gestemd?
Het volgende voorstel wordt aan de leden voorgelegd: Vervang tennisbaan 10 door 3 padelbanen.

Wie mogen er stemmen?
Iedereen die op 28 maart 2022 lid is van TPC Heiloo mag een stem uitbrengen. Om een stem uit te kunnen brengen moet het lid fysiek aanwezig zijn op de ALV of een ander lid machtigen om te stemmen. Een lid kan gemachtigd worden door maximaal 2 andere leden. Voor nadere informatie zie artikel Machtiging verderop in deze nieuwsbrief.

Wat gebeurt er als een meerderheid van de leden VOOR stemt?
Als een meerderheid van de leden VOOR het voorstel stemt, dan geven de leden hiermee aan de commissie de opdracht om over te gaan tot realisatie van 3 padelbanen op de plaats van tennisbaan 10. Realisatie is nog wel onder het voorbehoud dat de gemeente een omgevingsvergunning verleent. In een formele reactie heeft de gemeente al aangegeven dat men zeer waarschijnlijk een positieve reactie zal geven op de aanvraag.

Wat gebeurt er als een meerderheid van de leden TEGEN stemt (of de stemmen staken)?
Als GEEN meerderheid VOOR het voorstel stemt, dan wordt het voorstel verworpen.

Waarom pleit het bestuur voor vervanging van tennisbaan 10 voor 3 padelbanen?
Het bestuur staat voor het belang van de leden en voor de toekomst van de vereniging.
Onder de eigen leden zien we een nadrukkelijke verschuiving van tennis naar padel. We zien dit terug in de bezetting van de banen, maar b.v. ook in de deelname aan toernooien.
Na een vervanging zou de vereniging beschikken over 11 tennisbanen en 6 padelbanen. Deze verhouding past beter bij de wens van de huidge leden en betekent effectief ook een toename van het totaal aantal banen van 15 banen naar 17 banen. Met 11 tennisbanen en 6 padelbanen zou TPC Heiloo beschikken over een prachtig en toekomstbestendig park voor tennis en padel.

Wat zijn de verwachtingen m.b.t. padel?
De groei van padel gaat onverminderd door en de verwachting van o.a. de KNLTB is dat de groei doorzet. In de landen waar padel eerder populair werd blijkt het ook blijvend.
Ontwikkeling van padelfaciliteiten in onze omgeving en bij andere verenigingen dragen bij aan de groei, o.a. omdat voor competities niet meer ver gereisd hoeft te worden.
De padelcommissie heeft haar visie nader uitgewerkt in de Beleidsuitgangspunten padel TPC Heiloo

Wat zou een vervanging betekenen voor tennis?
Met de vervanging van 1 tennisbaan voor padel neemt de baancapaciteit voor tennis met 9% af. Deze afname wordt gevoeld op momenten dat alle tennisbanen gelijktijdig bezet zijn. Uit de gegevens van het reserveringssysteem blijkt deze situatie zich enkele keren voor te doen op de doordeweekse dagen tussen 20:00-21:00 uur en tijdens toernooien en competities. Het grootste deel van de tijd zijn 1 of meer banen vrij, waarbij baan 10 het minst bespeeld wordt.

Tijdens de ALV op 28 maart zal dieper worden ingegaan op alle aspecten.​​​

Het bestuur

Stemmen bij volmacht

Leden die niet bij de ALV aanwezig kunnen of willen zijn, kunnen een ander lid machtigen tot het uitbrengen van hun stem. Deze machtiging geldt alleen voor de ALV die op maandag 28 maart 2022 wordt georganiseerd.
Het gemachtigde lid moet 18 jaar of ouder zijn en mag naast de eigen stem voor maximaal 2 andere leden een stem uitbrengen (dus maximaal 3 stemmen per lid).
Om een ander lid te machtigen moet uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering een volmachtformulier worden ingediend.
Het volmachtformulier is terug te vinden op de website (volmachtformulier) en verkrijgbaar in de kantine.
Het volledig ingevulde volmachtformulier dient 24 uur voor aanvang van de ALV te zijn ingediend per mail aan info@tpcheiloo.nl of op papier in het postvak van het bestuur (in de hal van het clubhuis).

Reserveren tennisbaan via het afhangbord

Begin dit jaar is een enquête gehouden waarbij aan de (tennissende) leden is gevraagd of leden de voorkeur geven aan het reserveren van tennisbanen via de app (de huidige situatie) of via het afhangbord in de hal (de situatie van voor Corona). De tennissend leden hebben hierbij in meerderheid aangegeven dat zij voorkeur geven aan het afhangen via afhangbord.
Op basis van deze voorkeur van de leden heeft het bestuur besloten dat met ingang van maandag 28 maart (de dag na de clubkampioenschappen) het reserveren van de TENNISBANEN weer via het afhangbord op de club gaat. Voor padel verandert er niets.

Het bestuur

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug