TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief november 2022

Opening padelbanen 4 t/m 6

De aanleg van de padelbanen 4 t/m 6 verloopt nog steeds volgens planning. Als de aanleg zo voorspoedig blijft verlopen dan kan er half november op de nieuwe banen worden gespeeld. De opening zal niet gepaard gaan met uitgebreide festiviteiten. We zijn natuurlijk heel blij met de capaciteitsuitbreiding op ons park, maar als bestuur focussen we ons liever op het tennis- en padelplezier van onze 1300 leden!

Met 17 banen meer capaciteit ten gunste van padel én tennis
Met de verdubbeling van het aantal padelbanen zal de druk op de bezetting van de padelbanen afnemen. Omdat we steeds meer leden hebben die tennissen én padellen denken we dat de capaciteitsuitbreiding op ons park ook ten goede komt van de ruimte om te tennissen. Met 17 banen kunnen er straks 68 mensen tegelijk tennissen/padellen!

1300 leden en een groeiende wachtlijst

Op dit moment heeft TPC Heiloo bijna 1300 leden en een almaar groeiende wachtlijst. Vanwege het natuurlijke verloop dat de vereniging kent zullen we de laatste maanden van het jaar weer leden van de wachtlijst toelaten. 

Om de leden voldoende ruimte te bieden om te kunnen tennissen of padellen hanteren we op dit moment als vuistregel een aantal van maximaal 77 leden per baan. TPC Heiloo zit hiermee ruim onder de capaciteitsgrens van 90 spelers per (verlichte) baan die de KNLTB hanteert.
Dit betekent dat alle leden van TPC Heiloo aan hun trekken kunnen komen, zeker als we onze speeltijden een beetje spreiden en niet allemaal om 20:00 uur spelen.  

Aanscherping regels rond afhangen en reserveren van banen

TPC Heiloo is een vereniging met veel leden die graag allemaal willen tennissen en padellen. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan bod komt hebben we een aantal regels afgesproken rond het reserveren van banen. Hetaas constateren we dat een aantal leden deze regels niet zo nauw neemt.
Gevolg is dat er banen leeg blijven liggen omdat spelers niet op komen dagen, of dat leden staan te spelen met mensen die geen lid zijn ten koste van leden die graag hadden willen spelen. Niet echt sportief, maar helaas wel realiteit.

Omdat we niet van plan zijn om als politieagent alle banen steeds te controleren, worden vanaf heden de regels voor het reserveren van banen aangescherpt. Met deze verandering hopen we dat de baancapaciteit zo goed en zo eerlijk mogelijk wordt gedeeld met alle leden,

Nieuwe regels die per 1 november van toepassing zijn voor tennis en padel:

  1. Het moment dat een reservering op afstand gemaakt kan worden gaat naar 48 uur van tevoren.
  2. Het minimaal aantal spelers voor een boeking na 20.00 uur is 4 spelers,
  3. Annuleren van een reservering via het systeem op afstand kan tot 8 uur van tevoren (dit geeft anderen de mogelijkheid alsnog te boeken).
  4. Een boeking moet minimaal 5 minuten voor aanvang speeltijd met de KNLTB-spelerspas op het afhangbord in de hal bevestigd worden door 1 van de 4 spelers.
  5. Indien de reservering niet 5 minuten van tevoren wordt bevestigd op het afhangbord vervalt het speelrecht van degene die de baan geboekt hebben.
  6. Op het afhangbord op de club (in de hal) kunnen de nog vrije banen geboekt worden.
  7. Iedereen die op de baan staat heeft een boeking gemaakt (op de juiste naam).
  8. Het maximaal introducees bij het boeken van een baan is twee.
  9. Bij meer dan 2 introducees is een boeking in het systeem via meet en play noodzakelijk.
  10. Een baan huren kan (beperkt) via meet en play of via de Horeca. Het is niet mogelijk om een baan te huren op een doordeweekse avond of tijdens activiteiten. 
  11. Omdat het niet nakomen van de regels ten koste gaat van andere leden, heeft het bestuur besloten dat bij het bewust niet nakomen van de regels voor reserveren, de betreffende spelers een sanctie opgelegd kan worden. Spelers die zich niet aan de regels houden kan voor een periode van 8 dagen de mogelijkheid worden ontzegd tot het reserveren van een baan.
  12. In geval van overmacht bij het niet nakomen van bovenstaande regels zal het bestuur of door bestuur aangewezen persoon(en) een besluit nemen m.b.t een eventuele sanctie.

In het algemeen doen we een dringend beroep op ieders sportiviteit. Als we ons allemaal aan de regels houden dan kunnen zoveel mogelijk leden met plezier tennissen en padellen.
Over enige tijd zullen we het systeem van afhangen/reserveren evalueren. Belangrijkste is dat we tegemoet komen aan de wensen van de meerderheid van de leden én dat zoveel mogelijk leden aan hun trekken komen met tennis en padel.

Korte berichten

  • De Rabo Clubkas actie heeft € 556,63 opgeleverd. Een prachtig bedrag. Deelnemers bedankt voor jullie stem!.
  • Het zal niemand ontgaan dat de energiemarkt flink in beweging is. Ook TPC Heiloo wordt geconfronteerd met een dreigende stijging van de kosten. We prijzen ons gelukkig dat we al veel maatregelen hebben genomen om het energieverbruik te beperken. Met een specialist vanuit het NOC*NSF zijn we in gesprek om te kijken welke maatregelen we verder nog kunnen nemen. Op voorhand heeft het bestuur al wel besloten dat we de terrasverwarmers voorlopig niet gebruiken, zeker niet zolang er binnen voldoende ruimte is om te zitten.

20 november WK-toernooi

Op zondag 20 november organiseren we het WK'22 dubbel tennis en padeltoernooi voor de 18+ leden van TPC Heiloo.
We starten om 12 uur met koffie/the een gebak.
Daarna speel je 3 potjes van een half uur + een "finale wedstrijd". Tijdens de pauzes tussendoor staat er een hapje en een drankje voor je klaar.
Rond 16:00 uur zijn de laatst wedstrijden gespeeld. Het inschrijfformulier staat vandaag of morgen op de website!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug