TPCH Nieuwsbulletin

Extra nieuwsbrief vanwege start aanleg padelbanen

Maandag 12 september start de aannemer met de aanleg van drie extra padelbanen op ons park.
Gezien de almaar stijgende kosten zijn we als bestuur blij dat het proces zo voorspoedig verloopt.
Langer wachten was eigenlijk ook geen optie vanwege de toenemende schaarste aan materialen.
De snelle start betekent dat we nog voor de winter invulling geven aan de wens van de leden en dat we nog dit jaar beschikken over 11 tennisbanen en 6 padelbanen.

Helaas gaat de verbouwing ook de nodige overlast geven.
We doen ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperkten en informeren je via deze nieuwsbrief over de gevolgen van de verbouwing voor onze club.
We hopen en rekenen op ieders medewerking en kijken nu al uit naar het einde van het jaar wanneer alle 17 banen beschikbaar zijn!

Het bestuur

Aanleg 3 extra padelbanen: de planning

Op maandag 12 september start de aannemer met de verbouwing. De extra padelbanen komen op de huidige tennisbaan 10 (in de hoek van Trias en Omloop).
Het is de bedoeling dat de extra padelbanen half november in gebruik kunnen worden genomen. 

Om de aanleg mogelijk te maken moeten er ook aanpassingen plaatsvinden op baan 9. 
Zo zijn er werkzaamheden aan de lichtmasten, hekwerken, kunstgras, bestrating etc..
Hierom zijn vanaf a.s. maandag zowel baan 9 als baan10 buiten gebruik.
Wij gaan ons best doen om tennisbaan 9 weer z.s.m. beschikbaar te krijgen zodat daar weer getennist kan worden.

Voor de verbouwing wordt gebruik gemaakt van groot materieel. De hoek van baan 9/10 wordt een bouwterrein met een ingang vanaf De Omloop.
Voor de veiligheid van iedereen zullen we het bouwterrein afzetten met rood-witte linten. Respecteer deze afzetting en blijf weg van het bouwterrein.
Het is voor uw eigen veiligheid en in het belang van een voorspoedige voortgang.
Volg ook de aanwijzingen van onze vrijwilligers a.u.b. op. Zij staan er voor u!  

Geplande werkzaamheden voor de komende week; verkeersmaatregelen en werkingang aan De Omloop maken, tennisbanen ontmantelen, groen verwijderen, bestrating verwijderen, hekwerken verwijderen en afvoeren,bestrating verwijderen, lichtmasten verwijderen en verplaatsen, smashcourt opnemen en afvoeren.

Aanpassing reservering tennisbanen

Voorlopig beschikken we over 2 tennisbanen minder. De beschikbare capaciteit willen we zo goed en eerlijk mogelijk benutten.
Daarom voeren we vanaf heden een aantal aanpassingen door op het reserveren van de tennisbanen:

  1. Tennisbanen voor overdag (tot 18:45 uur) en voor het weekend worden gereserveerd met de App óf via het afhangbord in de hal (beide opties zijn dus mogelijk).
  2. Tennisbanen voor de avond (vanaf 18:45 uur) kunnen alleen nog worden gereserveerd via de App.
  3. Via de App kan 72 uur (3 dagen) van tevoren een reservering worden gedaan.
  4. Vanaf 18.45 uur gaan we voor tennis werken met bloktijden van 1 uur en 15 minuten. Net als bij padel kun je dan starten om 18:45, 20:00 of 21:15 uur.
  5. Omdat de tijd van 20.00 uur het meest populair is kan op die tijd bij tennis en padel alleen een dubbel geboekt worden (moeten dus 4 namen ingevuld worden)

Na de eerste week zullen we de ervaringen van bovenstaande veranderingen evalueren en eventueel aanpassingen doorvoeren. 
Wij begrijpen dat een aantal leden bovenstaande aanpassingen mogelijk niet leuk vindt, maar gezien de omstandigheden lijkt dit de beste oplossing.

Vrijspelen tijdens de competities

Op de competitiedagen is er weinig ruimte om vrij te spelen. Door de verbouwing is de ruimte om vrij te tennissen tijdelijk nog verder beperkt.
Hierbij nog een keer het overzicht.

Op 11 september start de oranje competitie voor de jeugd. Voor de overige jeugd start de competitie op 18 september. De laatste wedstrijden worden gespeeld op 16 oktober.
Vrijdag 16 september starten de najaar-competities voor de senioren. Als het weer geen roet in het eten gooit, dan worden half oktober de laatste wedstrijden gespeeld.
Wat betekent dit voor de beschikbaarheid van de banen om vrij te spelen?

Vrijdagavond: Vanaf 16 september t/m 14 oktober is alleen padelbaan 15 beschikbaar om vrij te spelen. Alle overige tennis- en padelbanen zijn vrijdagavond vanaf 19:00 uur bezet.

Zaterdag: Op de zaterdagen 17 september t/m 15 oktober is er op de tennisbanen voldoende ruimte om vrij te spelen. Ook padelbaan 15 is vrij tot 11:30 uur en vanaf 17:30 uur. De padelbanen 13 en 14 zijn vanaf 9:00 uur bezet.

Zondag: Op de zondagen 18 september t/m 16 oktober zijn er alleen in de middagen tennisbanen vrij. In de ochtenden zijn de tennisbanen grotendeels bezet. Mocht je heel graag in de ochtend willen tennissen, dan kun je bij Esther (06-51587126) navragen of er toevallig een baan vrij is. Het schema voor padel varieert per zondag, maar houd er rekening mee dat ook op de zondagen veel padelwedstrijden worden gespeeld. Check de app voor beschikbaarheid van de padelbanen.

Diversen

Verhoging lestarieven
Het bestuur heet verschillende vragen gekregen n.a.v. het bericht over de verhoging van de lestarieven.
De lestarieven worden vastgesteld door het trainerscollectief, maar volgens afspraak stemt het trainerscollectief de tarieven wel af met het bestuur.
Dit jaar hebben de trainers het bestuur ervan overtuigd dat verhoging noodzakelijk was vanwege toegenomen kosten voor arbeid en materialen.
Hierbij is wel afgesproken dat de tarieven de volgende lesreeks niet opnieuw verhoogd mogen worden.
Overigens liggen de lestarieven die ons trainerscollectief hanteert nog steeds lager dan bij de meeste omliggende verenigingen.

Tenniscompetitie tijdens de verbouwing
De deelnemers aan de tenniscompetities zijn geïnformeerd over de gevolgen van de verbouwing. We vinden het heel vervelend dat het zo uitkomt dat de verbouwing gelijk valt met de competitie, maar waarderen het enorm dat de teams meewerken aan een goede oplossing!

Inzameling flessen een groot succes
Wist jij dat we bij TPC Heiloo een vrijwillig inname-punt zijn voor statiegeld flesjes? 
We leveren hiermee een bijdrage aan een schoner milieu én we sparen voor de club! 
De horeca zamelt de flessen in en stuurt ze op naar statiegeldNL.
Zo hebben we met z'n allen al 3594 flesjes ingezameld. Dat levert de club toch weer ruim 300 Euro op.
Goed bezig en blijf je plastic flesjes inleveren!

Interne vrijdagavondcompetitie
De afgelopen 2 jaar viel de interne vrijdagvond-competitie in het water vanwege Corona, maar dit jaar komt het succesnummer weer op de kalender!
Laura is nog bezig met de planning, maar het gaat weer gebeuren. Nadere informatie volgt.

Leden van de Rabobank al gestemd op TPC Heiloo?
Leden van de Rabobank kunnen nu hun stem uitbrengen op TPC Heiloo.
Met jouw stem lever je een bijdrage aan onze vereniging. 
De opbrengst van de actie is dit jaar bestemd voor een vernieuwing van ons speeltuintje voor de jongste jeugd.

Dinsdag 13 september intern toernooi
A.s. dinsdag spelen de deelnemers aan de tennisinstuif (dinsdag- en donderdagochtend) hun jaarlijkse toernooi.
We wensen de deelnemers een mooie dag. Tot 15:00 uur zijn er 2 tennisbanen beschikbaar om vrij te spelen. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug